Kwestia ,,Bonusów'' do sztandarów zostanie umieszczona wkrótce. Pomysł na rozwiązanie tego ma Thandenaran.
Dalsza część zasad walki również.
_________________ ,Elwe w porywie miłości podbiegł do Meliany i ujął Ją za rękę i w tym samym okamgnieniu taki czar ich ogarnął, że stali na tym miejscu przez długie lata odmierzane obrotami gwiazd nad głowami dwojga zakochanych'' J.R.R.Tolkien ,,Silmarilion''
A nie można by po prostu wprowadzić zakazu kradzieży sztandaru? Niech sztandar nie daje przy tym żadnych bonusów. NIech będzie po prostu ozdobą, rekwizytem scenicznym upiększającym okolicę i rozbudzającym wyobraźnię. Skąd pomysł? Otóz widzimy się raz w roku, większość wzajemnie się nie zna, wielu nie darzy się sympatią a sztandar to kawałek materiału, który w rzeczywistości jest czyjąś własnością. Po prostu ciężko określić wśród nieznajomych czy dane zachowanie to jeszcze zabawa czy już kradzież. A własność prywatna to rzecz święta - jeśli właściciel sztandaru zażąda jego zwrotu, to powinno mu się go oddać. Jasne, wspomniany właściciel jest przez to bucem, który swoim żądaniem psuje klimat i zabawę, ale niestety takie jest jego prawo. Więc może lepiej w ogóle zrezygnować z możliwości kradzieży sztandaru, bo jak wiemy mimo jasnych zasad zawsze są z tego powodu kwasy i atmosfera siada, bo ci się jeszcze bawią a ci już się wkurzają. I po co to nam. A przecież nie czekamy cały rok na Ardę głónie po to by zwędzic komuś kawałek szmatki.
Wszystkie zasady gry przeniesione zostały do ,,Zasad Walki'' i umieszczone w jednym dokumencie by nie robić bałaganu.
_________________ ,Elwe w porywie miłości podbiegł do Meliany i ujął Ją za rękę i w tym samym okamgnieniu taki czar ich ogarnął, że stali na tym miejscu przez długie lata odmierzane obrotami gwiazd nad głowami dwojga zakochanych'' J.R.R.Tolkien ,,Silmarilion''
Trochę za późno ale przypominam, że warto zabrać ze sobą latarenkę, lub zrobić pochodnie (do lasu z nimi, co prawda wchodzić nie wolno) część akcji będzie się działa nocą. Nocą Nazgul będzie na was polował, a do blasku ognia zbliżyć mu się nie wolno.
Zgadza się. Ze względów bezpieczeństwa jednak - wam również nie wolno podejmować walki gdy wy, lub przeciwnik je ma. Jest na to zapis w regulaminia, dotyczy on co prawda pochodni ale myślę, że latarenek również.
W naszych latarenkach nie ma ognia, a więc i niebezpieczeństwa Natomiast z otwartym ogniem (pochodnie) lepiej być superostrożnym, bo zarówno drzewo, jak i namiot mogą się od niego momentalnie zapalić.
_________________ "Na niczym, co rosło na tej ziemi, nie dostrzegł znamion uwiądu, choroby czy skarlenia. Kraina Lórien nie znała skazy." HOME: http://www.youtube.com/us...ct?blend=1&ob=4
Wysłany: 2010-08-17, 13:28
Myślę, że niewiele osób (o ile w ogóle ktoś) będzie miało pochodnie, bo palą się krótko i jest z nimi nieco roboty. Latarenki są prostsze do zabrania i bezpieczniejsze. Ja mam na podgrzewacze latarenki.
_________________ Bractwo Rivendell www.imladris.arda.org.pl
"Jest takie miejsce,zwane „niebiosami",gdzie można dokończyć rozpoczęte tu dobro,gdzie spełniają się nie napisane opowieści i nie spełnione nadzieje"
Ja też biorę pochodnię... Z Gondoru jeszcze 2 osoby poza mną biorą... A przynajmniej o takiej ilości wiem... Biorę pochodnię bo 1. jest (moim zdaniem) bardziej klimatyczna, 2. Nie mogę znaleźć lampionu...
Wiek: 24 Dołączyła: 18 Mar 2009 Posty: 163 Skąd: Arthedain
Wysłany: 2010-08-17, 16:01
Gdybym pomyślała wcześniej to miałabym taką fajną, na świecę z prawdziwego wosku, ale na razie to może mi się uda załatwić nieco mniej historyczną lampkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum